Bastun

Gruvfruns basturitual - med gruvguidning

Upplev världens mäktigaste bastu genom den unika gruvfruns basturitual, framtagen som en hyllning till hennes väsen som spelat en stor roll i historien. Följ med på en guidad bastuupplevelse där Sauna by Elin, med sin mystik och kunskap kommer få dig att glömma tid och rum för en stund.

Gruvfrun har sedan urminnes tider observerat det liv som varit i gruvan. Sägnen säger att gruvfrun vakade över gruvans orter och kunde varna för kommande faror eller visa var de stora fyndigheterna fanns. Dagens fyndigheter är inte längre malmen i berget, rikedomen finns numera i gruvans äventyrsupplevelser där gruvfruns basturitual är den senaste av fyndigheterna. En episk kontrast till livet ovan jord! Dina sinnen kommer färdas från värme till svalka, från mjukt till hårt, manligt till kvinnligt på samma gång som endorfinet flödar i kroppen. Känn historien och kraften i bergets väggar samtidigt som du undrar hur du någonsin ska kunna bada vanlig bastu igen!

 • Hela upplevelsen tar ca 3,5h
 • Guidning genom delar av Äventyrsgruvan
 • En unik naturupplevelse i gruvans fantastiska miljö
 • Avkopplande bastuhäng långt ifrån mobilens notiser
 • Flera härliga dopp i gruvans kristallklara vatten
 • Lokal alkoholfri dryck från Sahlins brygghus
 • Lokal ost- och charkbricka från MurboAnnas
 • Unikt fototillfälle

När

För dig som privat besökare eller mindre grupp så finns bokningsbara tider i vår kalender som du når via BILJETTER i menyn eller maila till oss för tider.

Vill ni boka in er på en exklusiv privat upplevelse för ett par eller en grupp så går det bra att kontakta oss så hittar vi bästa lösningen för just ert sällskap. Bokning sker enligt överenskommelse, kontakta oss då via mail: sauna@adventuremine(punkt)se

Pris

2450kr/person Gruvfruns Basturitual – med gruvguidning

Klädselråd

Ta med egna badkläder, handduk, vantar, mössa och tofflor om du har. Temperaturen i gruvan är 4 grader året runt. Skor för vandring, underställ, varma oömma byxor och jacka och mössa att ta på om det skulle bli kallt. En varm tröja är aldrig fel och det är ok att ha med en lite ryggsäck att lägga kläder/ombyte i. Miljön i gruvan är känslig och för att bevara den unika miljön ber vi dig att avstå hårprodukter såsom hårspray eller liknande redan innan turen.

Inkluderar

Hur går turen till?

Gruvfruns basturitual tar sin början ovan jord där äventyrsgruvans guider börjar med att ge dig en säkerhetsgenomgång och berättar vad du kan förvänta dig under turen. När du är rätt utrustad och redo fortsätter turen ned under jord. Du kommer färdas till fots genom gruvans vackra gångar, stora schakt och bergrum som kommer få dig att häpna.
Turen är en lagom utmaning och du vänjer dig successivt i gruvmiljön samtidigt som guiden berättar spännande detaljer innan du anländer till bastun. Där byter du om till badkläder i skenet av gamla gruvlampor.

Sauna by Elin tar er här igenom Gruvfruns basturitual som kommer innehålla olika inslag som stimulerar och förstärker dina sinnen där du får uppleva både varma och kalla upplevelser i en trygg miljö där fokus ligger på din inre upplevelse. Innan ritualen är slut har du även fyllt på med lite gott i magen från lokalt producerade gårdar och gör dig redo för det fortsatta äventyret på nya stigar ut från gruvan. Det blir till och med ytterligare på ett par överraskningar på vägen upp. Väl uppe ovan jord upplever du världen med helt nya ögon.

Ta med

 • Egna badkläder
 • Handduk
 • Vantar
 • Mössa

Krav