Äventyret du inte kan missa
80 meter under jord!

Gruvfruns basturitual- med gruvguidning

Om Gruvfruns basturitual

Upplev världens mäktigaste bastu genom den unika gruvfruns basturitual, framtagen som en hyllning till hennes väsen som spelat en stor roll i historien. Följ med på en guidad bastuupplevelse där Sauna by Elin, med sin mystik och kunskap kommer få dig att glömma tid och rum för en stund. Gruvfrun har sedan urminnes tider observerat det liv som varit i gruvan. Sägnen säger att gruvfrun vakade över gruvans orter och kunde varna för kommande faror eller visa var de stora fyndigheterna fanns. Dagens fyndigheter är inte längre malmen i berget, rikedomen finns numera i gruvans äventyrsupplevelser där gruvfruns basturitual är den senaste av fyndigheterna. En episk kontrast till livet ovan jord! Dina sinnen kommer färdas från värme till svalka, från mjukt till hårt, manligt till kvinnligt på samma gång som endorfinet flödar i kroppen. Känn historien och kraften i bergets väggar samtidigt som du undrar hur du någonsin ska kunna bada vanlig bastu igen!

Pris

2445kr/person Gruvfruns Basturitual - med gruvguidning

Ta med

Egna badkläder
Handduk
Vantar
Mössa
Tofflor

Bokning

För dig som privat besökare eller mindre grupp så finns bokningsbara tider i vår kalender som du når via BILJETTER i menyn eller maila till oss för tider.

Vill ni boka in er på en exklusiv privat upplevelse för ett par eller en grupp så går det bra att kontakta oss så hittar vi bästa lösningen för just ert sällskap. Bokning sker enligt överenskommelse, kontakta oss då via mail: sauna@adventuremine(punkt)se

Bra att veta

HUR GÅR TUREN TILL?

Gruvfruns basturitual tar sin början ovan jord där äventyrsgruvans guider börjar med att ge dig en säkerhetsgenomgång och berättar vad du kan förvänta dig under turen. När du är rätt utrustad och redo fortsätter turen ned under jord. Du kommer färdas till fots genom gruvans vackra gångar, stora schakt och bergrum som kommer få dig att häpna.

Turen är en lagom utmaning och du vänjer dig successivt i gruvmiljön samtidigt som guiden berättar spännande detaljer innan du anländer till bastun. Där byter du om till badkläder i skenet av gamla gruvlampor.

Sauna by Elin tar er här igenom Gruvfruns basturitual som kommer innehålla olika inslag som stimulerar och förstärker dina sinnen där du får uppleva både varma och kalla upplevelser i en trygg miljö där fokus ligger på din inre upplevelse. Innan ritualen är slut har du även fyllt på med lite gott i magen från lokalt producerade gårdar och gör dig redo för det fortsatta äventyret på nya stigar ut från gruvan. Det blir till och med ytterligare på ett par överraskningar på vägen upp. Väl uppe ovan jord upplever du världen med helt nya ögon.

Hur kommer jag dit?

I södra Dalarna- där Tunaslätten möter Bergslagens vidsträckta skogar- där Borlänge möter Ludvika- finner du den lilla orten Tuna Hästberg. Med ett invånarantal som nästan är lika högt som medelåldern- är det inte många människor du ser. Det första du möts av är den gamla Gruvlaven- dit malmhissarna åkte upp och tömde tonvis med malm. Det känns helt plötsligt som tiden stått stilla sedan järnmalmsgruvan stängde 1968.

Du följer skyltar och svänger in på små, små gator som inte uppdaterats sedan Volvo Amazon rullade och det ena gruvrelaterade gatunamnet avlöser det andra medan höjdmeter för höjdmeter börjar kännas i kroppen. När du känner dig som mest vilsen ser du ett stängsel, med olika varningsskyltar och det börjar pirra i kroppen på riktigt. Vart är jag på väg? Vågar jag det här? Men då är du redan uppe på sista krönet och möts av Äventyrsgruvans kunniga guider. Du pustar ut samtidigt som äventyret just bara börjat!

Varmt välkommen till en oförglömlig upplevelse!