Valborg

Eld i berget

Unik eldshow från Sveriges bästa eldkonstnärer i en fantastisk miljö, ett framträdande som skiljer sig från allt annat. ”Med rötter i eld, scenkonst och dans söker vi hela tiden det nya, unika, det som aldrig gjorts. Vi nöjer oss inte med mindre än det allra bästa. Vårt uttryckssätt saknar motstycke och den magi vi skapar med vår eldshow är olik något du någonsin sett.” Så lyder Auroras ledord och det är den känslan vi vill förmedla i vårt Valborgsfirande.Valborgsfirandet i gruvan är en flerårig tradition som har vuxit från att vara en välbevarad hemlighet till ett event som är omtalat i flera länder. Känn energin och kraften i eldens sken, som om den föder nytt liv och väcker vårens ljus inom dig.

På kvällen tänds brasan på markytan och när mörkret sänker sig fyller fyrverkerierna himlen. De sprider en känsla av hopp och förväntan inför den ljusare tid som väntar oss. Passa även på att stilla din aptit med korv eller njut av en fika från Hembygdsföreningen, som erbjuder mat och souvenirer.

 

Äventyrsvandring

Upptäck en mer äventyrlig väg till scenen! På vägen till Äventyrsgruvans scen kommer du att få färdas till fots genom gruvans vackra gångar, imponerande schakt och förtrollande bergrum som kommer att få dig att häpna. Det är en unik och spännande upplevelse där du gradvis vänjer dig vid gruvmiljön medan en kunnig guide delar med sig av fascinerande detaljer.

13:00 – Nedgång för första föreställningen

16:00 – Nedgång för andra föreställningen

19:00 – Nedgång för tredje föreställningen

 

Trappen ned

Denna enklare väg till 80 meter djup och scenen. Vägen till scenen sker via ett upplyst ortsystem som ger dig möjlighet att beundra gruvans unika formationer och fascinerande detaljer längs vägen.

13:30 – Nedgång för första föreställningen

16:30 – Nedgång för andra föreställningen

19:30 – Nedgång för tredje föreställningen

 

Ovan jord

21:00 – Brasan tänds på markytan med fri entré

22:00 – Fyrverkeri, sång och tradition

När

30 April

Pris

Vuxen: 395 SEK
Vuxen inkl. Äventyrsvandring: 695 SEK

Barn (8-14 år) 245 SEK, i målsmans eller i vuxet sällskap och ansvar.
Barn 8-14 år inkl Äventyrsvandring: 545 SEK

Köpta biljetter återlöses ej.

Klädselråd

Vi garanterar stabil temperatur och ett regnfritt event nere i gruvan. Då det är konstant 4 grader nere i gruvan så rekommenderar vi varma kläder, mössa och ett par sköna handskar. Tänk på att det är bättre att vara lite för varm än för kall.

Inkluderar

Antal

250 platser / föreställning – Först till kvarn!

Krav