FAQ

Vi har ingen övre åldersgräns! Det är er fysiska förmåga som sätter gränserna, men vi har ett paket för nästan alla sällskap!

Besökare under 15 år endast i målsmans sällskap och under målsmans ansvar

Det står under respektive tur vilka krav som ställs men turer där sele används så har vi en minimum vikt 36 kg och max vikt är 120kg. På våra event som tex. Valborg och Lucia samt på vandringsturer så finns endast en begränsning i max vikt på 120kg.

Man får ej vara gravid i vecka 16 eller längre.

Stabila skor gärna kängor, underställ, varma oömma byxor och jacka och mössa att ta på om det skulle bli kallt.Ett par tunna handskar kan vara skönt att ha då man ibland går på stegar av metall som är kalla.(Äventyrsturen). En varm tröja är aldrig fel och det är ok att ha med en lite ryggsäck att lägga kläder/saker i om det skulle bli varmt och man måste lätta lite på klädseln.

Det är omkring 4 grader i gruvan året om.

Vandringsturen går vanligtvis på helger 13.00-15.00

Äventyrsturen går vanligtvis helger 14.00-18.00

Vid deluxetur/Konferens får man själv välja dag och tid.

Äventyrsgruvan ligger i Tuna-Hästerg, mellan Borlänge och Ludvika.

Adressen är:
Krongruvvägen 50
78199 Idkerberget

Du köper presentkort i butiken, antingen för vandringsturen eller äventyrsturen. Du kan välja om du vill ha det skickat till din e-mail, någon annans e-mail, välja datum när det ska skickas eller skriva ut det.

När du ska lösa in det använder du bara koden i presentkortet när du bokar in dig på en tur. Summan på presentkortets summa dras då av i kassan.

Det här är en upplevelse för alla – vi anpassar äventyret efter vem du är. Du behöver inte vara extremsportare eller äventyrare för att få en fantastisk upplevelse här nere under jord. Du som söker äventyr för barn i Dalarnas län bör definitivt kolla in detta. Vi har haft besökare här nere som varit från 6 år till 80+. Våra klättringsäventyr är betydligt enklare och lättillgängligare än du tror. Du behöver inte ha klättrat förut. Det system vi använder, via ferrata, passar såväl ovana som vana klättrare.

Vi erbjuder betalning med kort, Paypal och Swish.