Scenen

Scenen

Scenen i Äventyrsgruvan är helt unik i sitt slag. Den ligger 80m under markytan och 350m in i en järnmalmsgruva som lades ner 1968. Bergrummet där scenen ligger har en takhöjd på ca 20meter och längst ner i salen ligger en stor kristallklar sjö. Scenen som tog 3år att bygga blev färdig under 2020 och här har världsartister som Loreen uppträtt.

På scenen har vi haft olika events som kickoff, teater, magiker, eldshow och rockband. Här finns plats för 250 besökare och bara fantasin sätter gränser för vad som kan skapas. Scenen måste upplevas på plats för att man ska förstå hur mäktig den är.

3D scen med många olika dimensioner

Scen är byggd för att vara vändbar med tre olika plattformar/scengolv. Besöksplattformen längst ner har plats för 250 besökare med en yta på 14x10m och har använts till både besökare och som scengolv vid t.ex. Kung-Fu uppvisningar. Mellangolvet har en yta på 14×6,5m och är normalt det primära scengolvet. Under hela golvet finns ett utrymme med 3m takhöjd och det gör att man kan ha falluckor eller trappor där artisterna kan göra entré mitt på scenen. Den övre scenen har en yta på 12x4m och ligger 2,0m ovanför mellangolvet.

Loge för artister

Bergrummet är uppvärmt, har en storlek på ca 6x8m och en takhöjd på 5m. Här finns 3st sminkplatser, bord för 16 personer. Efter ena väggen finns ett litet pentry med vattenkokare och mikrovågsugn. Här finns också möjlighet till te/kaffe/fika samt mat via catering.

Akustik

Bergrummet är mycket stort och sträcker sig hundratals meter bort i alla riktningar via öppningar och passager. Berget är hårt och kantigt med släta ytor i vissa områden.  Akustiken brukar beskrivas som en blandning mellan en öppen scen och kyrka. Efterklangen ligger på ca 4 sekunder.

Hemliga tunnlar

Inne i berget finns dolda tunnlar som leder mellan besöksplattform, källaren under scengolv, scengolv mitten, scengolv övre, salen ovanför hela scenen samt upp till logen. Här kan artister ta sig obemärkt mellan de olika platserna. Det finns klätterleder, där man med hjälp av sele enkelt kan ta sig högt upp i bergrummet till alla de olika öppningar och stigar som finns ovanför scenen. Även taket kan nås med hjälp av fast monterade vajrar.

Teknik

Ljusanläggning

Vi kan även leverera större ljussystem om så önskas.

Ljudanläggning

Vi kan även leverera större ljudsystem om så önskas.

Pyroteknik

Vi har en egen pyrotekniker som kan hjälpa till med allt från stjärnfall till bensinbomber.

Nätverk och WiFi

En fiberanslutning på 100/100 Mbit/s som kan uppgraderas till 1000/1000 Mbit/s. På alla scengolven och uppe i logen finns accesspunkter för lösenordsskyddat WiFi-nätverk.

Elsystem

Scenen matas med 100A, Varje golv är utrustat med 6st uttagsplatser med vardera 1st 3-fas 16A samt 4×1-fas 10A. Runt om i bergrummet finns ca 15st extra uttag med 3-fas 16A samt 1-fas 10A. Samtliga uttag är utrustande med individuella jordfelsbrytare. Samtliga kraftkablar ink högtalarkablar är skärmade och förlagda i separerade kanaler.

Kostnad

Beroende på vilket typ av event och vilken arbetsinsats/teknik som krävs så varierar kostnaden. Riktpris ligger på 20-50% av biljettintäkterna. En vigsel med ljussättning och musik kostar 10’000kr + personalkostnader. Kontakta oss alltid för ett kostnadsförslag.