Dykcenter

För dykare med minst Advanced Open Water-certifikat (eller motsvarande) har du möjlighet att dyka i de öppna och upplysta delarna av gruvans vattenfyllda del. Upplev gruvans kristallklara vatten och flyt viktlöst över rester efter gruvans drifttid.

Vi transporterar din dykutrustning på hiss medan du själv går de 80 metrarna ner till vattennivån, där vi transporterar dykutrustning på vagn till dykplatserna. Du gör ett dyk, värmer upp med mat och varma drycker i ett uppvärmt fikarum medan dykcylindrarna fylls med ny gas innan vi går vidare till nästa dykplats och gör ett andra dyk där. I slutet av dagen packar vi utrustningen igen i hissen och går 80 meter upp till ytan, en helt fantastisk upplevelse rikare.

Dykningen sker alltid med guide på maximalt 21 meters djup och aldrig längre än 1 timme per dyk. Eftersom temperaturen i vattnet är runt 4-5 grader måste du vara en erfaren torrdräktsdykare, samt känna dig bekväm med att dyka i mörkare miljöer (som nattdykning).

Dykningen är ganska krävande så du måste vara bekväm med din utrustning för att få ut det mesta av upplevelsen. Därför kräver vi 25 dyk efter träning. Vi erbjuder inte uthyrning av utrustning på plats, annat än dykcylindrar i vissa fall. Däremot erbjuder vi gaspåfyllning på plats i form av luft eller nitrox.

Certifikat, du har åtminstone:

  • Advanced Open Water certifikat eller motsvarande (utbildning i dykning med torrdräkt och nattdykning)
  • Torrdräktcertifikat
  • Nitroxcertifikat

Utrustning

  • Dykutrustning för enkel- eller dubbelcylindrar
  • Torrdräkt
  • Fenor och mask
  • Lampa
  • Bottentimer

Kontakt

Kontakta oss via formulär för att få hjälp med din beställning och frågor. Vi är här för att hjälpa och vi strävar alltid efter att ge den bästa kundupplevelsen.

Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp, har funderingar eller om du vill ha en skräddarsydd upplevelse.

Vi arbetar hårt för att säkerställa att du är nöjd med ditt köp. Kontakta oss idag för att höra mer om hur vi kan hjälpa dig.

Tack för att du valde att oss.

Vill ni hellre använda egen mail eller kontakta oss via telefon.

event@adventuremine.se

Event- och  marknadskoordinator:
Emil Skog 072 834 34 42

Betalning och Fakturering

Betalning sker via fakturering och går att dela i flera delbetalningar enligt överenskommelse.

Hitta till oss

Äventyrsgruvan
Krongruvvägen 50
781 99 Idkerberget

Kontakta oss