Äventyrstur

Om Äventyrsturen

Ett spännande äventyr där du, tillsammans med våra guider, tar er ner via ortsystem och brytrum. Resan går ner till gruvans djupaste torra delar, 80 meter under jord.

Turen bjuder på flera spännande moment såsom klättring på gruvans Via Ferrata-system och linbana över en kristallklar sjö. I Stora Salen får ni uppleva gruvans storhet med facklor och musik.

Hela upplevelsen anpassas efter gruppens önskemål och förutsättningar. Utbudet kan variera beroende på årstid. Under besöket bjuder vi på fika. Uppgång sker via dagbrottet. På vår bokningssida finns öppna turer där ni som ensam eller mindre grupp kan boka in er.

När

Turen tar ca 3-4 timmar.
Gruvan är öppen året runt och du bokar och köper din tur genom att klicka på BILJETTER. Äventyrsturen går under sommaren normalt två gånger om dagen alla dagar i veckan.
För dig som ensam besökare eller grupp så finns alla bokningsbara turer i vår kalender som du når via BILJETTER i menyn.
Är ni en grupp på 8 personer eller fler så har ni också möjligheten att boka på valfri dag och tid enligt överenskommelse, kontakta oss då via mail

Pris

Vuxen: 1195 kr per person
Barn under 15 år: 795 kr per person

Klädselråd

Temperaturen i gruvan är 4 grader året runt. Stabila skor gärna kängor, underställ, varma oömma byxor och jacka och mössa att ta på om det skulle bli kallt. Handskar är ett krav på våra turer och går att köpa i kassan. En varm tröja är aldrig fel och det är ok att ha med en liten ryggsäck att lägga kläder/saker i om det skulle bli varmt och man måste lätta lite på klädseln.

Inkluderar

Antal

1-32 personer.
Önskas en privat tur? Kontakta oss.

Krav